Menu
 

Održavanje kupole

HomepageO KUPOLAMAOdržavanje kupole

Čišćenje

Polikarbonat treba redovito čistiti kako bi se uklonila nečistoća s površine. U većini slučajeva, samo trebate isprati strukturu kupole za terase i polikarbonat s mlazom vode (smatramo da je pranje mlazom/vodom pod pritiskom najbolje). Ako ima mnogo prljavštine, možete ih oprati sapunicom ili blagim deterdžentima. Čistite površinu aluminijske konstrukcije čistom spužvom. Nemojte koristiti sredstva za čišćenje koja mogu uzrokovati ogrebotine na površini polikarbonata. Napominjemo da je zabranjeno koristiti bilo koji proizvod koji sadrži benzol, benzin, aceton ili prašak za čišćenje. Preporučuje se da polikarbonat ne čistite kad je vruć od sunca. Nemojte koristiti oštre alate za čišćenje kupola za terase.

 

Zaštita konstrukcije bazenskih kupola od snijega

Tijekom zime treba spriječiti nakupljanje većih količina snijega na bazenskoj kupoli. Težina mokrog snijega je nekoliko puta veća od težine običnog snijega. Na primjer, 10 cm mokrog snijega teži oko 100 kg/m2. Snijeg morate ukloniti s kupole za terasu simetrično, po mogućnosti s obje strane odjednom, tako da struktura nije neujednačena.

 

How to keep enclosure clean from snow

 

Osiguranje kupola za terase od jakog vjetra

Da bi se spriječilo oštećenje kupole za terasu od jakog vjetra, potrebno ju je držati zatvorenom i zablokiranom u vodilice. Završne čelne stijene moraju biti zatvorene i zaključane, kao i sva vrata i prozori. Tijekom jakog vjetra nemojte pomicati niti jedan dio kupole za terasu. Tijekom jakog vjetra osobe se ne smiju nalaziti ispod kupole.